КУЧЕТО ВО ВОЗ СТАНА АТРАКЦИЈА: Луѓето со неверување оставаат илјадници коментари

Еден златен ретривер неодамна го зафати интернетот и насмеа многу корисници со неговите неуспешни обиди да украде храна од другите патници за време на возењето со воз. Четири слики кои станаа вирални на социјалните мрежи совршено ја доловуваат фрустрацијата на гладното куче кое забележува ужина, во овој случај вреќа чипс, а потоа сфаќа дека не може да стигне до храната.

На сликите, а подоцна и на видеото, што се појавија на Инстаграм, може да се види златниот ретривер како зјапа низ празнината меѓу двете седишта во патниците што седат зад него. Следната слика покажува како кучето се движи напред, пробивајќи ја муцката низ отворот во потрага по грицки на масата, но безуспешно.

На третата слика, ретриверот го извади јазикот, јасно покажувајќи ја својата желба да дојде до наведените залаци и дека е само неколку сантиметри од својот плен.

Конечно, бесно и желно за вкусно уживање, кучето му ги покажува забите на патникот и неговото незадоволство што не може да дојде до чипсот. Сликите брзо воодушевија и насмеаја многу корисници на социјалните мрежи, а многумина во коментарите открија дека се надеваат дека приказната ќе има среќен крај.

„Морам да го слушнам крајот?! Дали беше среќен? За кучето секако“, „Јас да сум патникот, ќе му ги дадам сите“, гласат дел од коментарите.