ВИСТИНСКИОТ МАЖ НЕ СЕ СРАМИ ДА КАЖЕ КОЛКУ МУ ЗНАЧИ ЖЕНАТА: ПРЕКРАСНА ЉУБОВНА ПРИКАЗНА НА БОН ЏОВИ

Американскиот музичар и основач на рок групата Џон Бон Џови има брак од бајките на кој многумина му позавидуваат. Тој сè уште се однесува кон својата сопруга Доротеа како кралица и не престанува да ја фали. Најдобриот дел од приказната е фактот што тие се венчаа во 1989 година – пред повеќе од 30 години!

Покрај тоа што беше многу популарен и баран меѓу жените, Џови немаше никој, освен неговата сакана сопруга. Ништо и никој не можеше да се спореди со неа. Концерти, настапи, обожаватели и слава – ништо не му било поважно од сопругата, а тоа не го криел. Знаеше дека ќе живее со неа до крајот на животот. „Денес се чувствувам 10 пати посреќен отколку кога бев млад. Гледајќи наназад, сфаќам дека овој брак беше најдобрата одлука што сум ја донел“, вели Бон Џови.

Тие се запознале во 80-тите: Имале 18 години и заедно посетувале некои часови на училиште. Училишната љубов не беше многу мазна, но тие успеаја храбро да ги надминат сите искушенија и препреки. Музичарот стана ѕвезда на континентот кој жените го обожаваат, но повеќе се грижел за својата сакана.

Многумина беа против нивниот брак, па избегаа во Лас Вегас и тајно се венчаа. Веста за толку избрзан брак никому не му угоди освен на среќните младенци. Бон Џови се сеќава дека неговиот менаџер бил особено лут и рекол: „Како можеше да го направиш тоа? Идолот на сите девојки сега е во брак? Ова е крај на кариерата, крај на се! ”

А Бон Џови на се имаше еден одговор: „И цел свет нека чека“. Не го интересирало како му оди кариерата, бидејќи во близина била неговата сакана девојка, неговата сопруга! Ова беше девојката од неговите соништа, што значи дека одлуката за брак е единствената правилна!

Љубовта му била поважна од славата и парите, поважна од се на светот! Музичарот и е благодарен на својата сопруга што донесе толку многу среќа во неговиот живот. Тој тврди дека таа била столбот на се. „Таа е столбот на моето семејство, мојата кариера.

Не можам да именувам друга таква личност на која би му била толку благодарна за нивната љубов и доверба. Сопругата на Бон Џови не е само прекрасна мајка и љубовна сопруга, туку и негова муза. Џови црпи инспирација од љубовта која владее во нивното семејство.