Најмалата мајка во историјата. Имала само 5 години кога се породила. Нејзиниот син мислел дека му е сестра: Оваа ТАЈНА никому не ја открила!

Кога Лина Медина е родена во село на Андите во 1933 година, никој не очекуваше дека ќе има многу необична животна приказна. Лина Медина е родена во 1933 година во селото Тикрапо на Андите, во сиромашно земјоделско семејство.

Отпрвин, нејзиниот живот не се разликуваше од животот на другите деца кои растат во сиромашни семејства во руралните средини на Перу во тоа време.

Во руралното Перу од тоа време. Меѓутоа, на петгодишна возраст, таа стана најмладата личност на светот што се породила и вистински медицински феномен, кој и денес се проучува. Кога Медини имала пет години, нејзината мајка забележала дека стомакот на девојчето пораснал невообичаено, а нејзината ќерка исто така се пожалила на болки во стомакот. Загрижените родители ја однеле Лина во блиската болница за да ја прегледаат лекарите.

Лекарите биле убедени дека Лина има тумор, но по тестовите поставиле многу поневеројатна дијагноза. Имено, Лина Медина беше, некако, во седмиот месец од бременоста. Околу еден месец подоцна, на 14 мај 1939 година, девојчето роди син. Поради големината на нејзината карлица, која била мала, детска, породувањето морало да се изврши со царски рез.

Нејзиниот син Џерардо, именуван во чест на лекарот Џерардо Лоуд, кој ја водеше бременоста на Медина, беше здраво бебе тешко 2,7 килограми. Херардо Лина пораснал верувајќи дека Медина е негова сестра.

Кога имал 10 години ја открил вистината. Освен необичните околности на неговото раѓање, тој беше сосема нормален и здрав човек. Водел обичен живот и починал во 1979 година кога имал 40 години.

За време на царскиот рез, лекарот открил дека Лина има целосно развиени и зрели полови органи. Девојчето боледуваше од ретка болест „предвремен пубертет“, но времето во кое таа почна да се развива остана невидено во светот до денес.

Медина ја добила првата менструација кога имала само три години. Таткото на девојчето бил обвинет за сексуална злоупотреба и инцест и бил уапсен. Сепак, не беа откриени никакви докази и тој набрзо беше ослободен.

До денес не се разјаснети околностите кои довеле до бременост на Лина Медина, а непознато е и името на таткото. Девојката никогаш не сакала да зборува за тоа. Со години се шпекулираше дали целиот случај е всушност измама, но денес тоа се третира како факт дури и во медицинските кругови. Има снимки од ултразвук направени за време на бременоста на Лина.

Во 2002 година, акушерот Хозе Сандовал објави книга за случајот на Лина Медина во која изјави дека психолошки таа е сосема нормално дете.
Всушност, Медина повеќе сакала да си игра со кукли отколку со синот.

Медина подоцна се омажи за извесен Раул Хурадо и во 1972 година доби уште еден син. Таа живеела со својот сопруг во сиромашна област на Перу наречена „Мало Чикаго“.

Таа ги одбила сите интервјуа и не сакала да ја раскаже својата необична животна приказна и да ја открие тајната за таткото на нејзиното прво дете. Последен пат Ројтерс ја контактирала во 2002 година, но таа ја одбила и таа покана.