Откако нивната ќерка починала, пронашле скриено ПИСМО: Тоа што го прочитале во него ги растажило

Тејлор живеела со своето семејство во Џонсон, Тенеси и починала на 12-годишна возраст Трогателната приказна за една млада девојка, чиј живот прерано згасна, остави без зборови милиони луѓе ширум светот. Имено, Тејлор Смит починал од компликации на пневмонија. Нејзините родители после погребот пронашле писмо, чија содржина ги шокирала, бидејќи не очекувале да прочитаат нешто такво.

Тејлор живеела со своето семејство во Џонсон, Тенеси и починала на 12-годишна возраст. Дотогаш Тејлор беше среќно и здраво девојче. Нејзината смрт беше страшен удар за семејството. На нејзините родители им требаше некое време за да можат да ги разгледаат нејзините работи. Кога конечно го направија тоа, открија нешто неверојатно. Не знаеја, Тејлор си напишала писмо како студентка. Кога прочитале што пишува внатре, биле преплавени од емоции.

Тејлор си напишала писмо, бидејќи пред неа е цел живот. Тејлор напишала и инструкции на пликот. Меѓутоа, тие упатства за жал повеќе не важеа. Бидејќи Тејлор не можела сама да го отвори писмото, нејзините родители решиле да го направат тоа наместо неа.

Почитувана Тејлор, каков е животот. Животот сега е прилично едноставен. Честитки за завршувањето на средното училиште, ако не успеа, врати се и обиди се повторно. Земете ја таа диплома. Дали си на факултет? Ако не си, разбирам. Сигурно имаш добра причина за тоа. Не заборавај, денес на Алана и е 11 роденден. Веќе 11! Во мое време, таа наполни само една година.

Каков е твојот однос со Бог? Дали се молеше, ја читаше ли Библијата или отиде директно да му служиш? Ако не си, стани и направи го тоа. Не ми е гајле во која точка од животот си сега, но направи го тоа! Поради тебе бил исмејуван, тепан, мачен и распнат на крст. Безгрешен човек кој не направил ништо лошо.

Дали си патувала, сте ја напушти земјата? Дали си летала со авион? Дали живееш сама сега? Мислам дека тоа е тоа за сега. Запомни, поминаа 10 години откако го напишав ова. Сè се случи, добро и лошо. Така функционира животот и ние мора да се помириме со тоа.
Со почит, Тејлор Смит.

Иако Тејлор никогаш нема да го прочита нејзиното писмо, тоа може да крие порака која може да ви покаже колку треба да го цените животот и да уживате во секој ден максимално, како и дека треба да бидеме благодарни за сè што имаме