Луѓето ја гледаја со гадење и одбивност, не сакаа да и ги дадат остатоците од храната која ја јадеа, а потоа една жена ги засрами сите

Кармен Мендез од Калифорнија не можела да поверува на бездушноста на луѓето додека гледала бездомничка како моли за остатоци во ресторан за брза храна.

Некои едноставно ја игнорираа, а имаше и такви кои ги фрлаа своите остатоци во ѓубре иако бездомничката ги замоли да и го остават она што не можат да го изедат.

Глетката и го скрши срцето на Кармен. Таа му рекла на своето момче дека сигурно ќе и дадат храна ако остани, но кога завршиле жената ја немало. Откако малку чекаше, отиде да го врати послужавникот, но потоа слушна тивок глас зад неа кој прашуваше дали може да ги земе нејзините остатоци.

Во истиот момент таа и даде сè. Ја гледаше како јаде и сфати дека сепак не е во ред, се чувствуваше ужасно што и даваше само остатоци, како да не е човек што заслужува нормален топол оброк. Таа и го купила целото мени и ги замолила вработените да не ја исфрлаат.

Прегратката што и ја пружила сопругата и била врежана во срцето како ништо што не доживеала во животот, а нејзиното момче без нејзино знаење ја снимил со својот мобилен телефон.

Не заборавајте: Многу малку луѓе се на пат затоа што се пијани коцкари. Човечките судбини се чудни, понекогаш тажни и несреќни, денес тоа навистина може да му се случи речиси на секого.