На 19 години стана милјардер, други ја работат неговата работа – Вака живее кралот на лососот, по кој жените лудуваат

Најмладиот милијардер денес ве соборува со својот изглед. Густав Магнар Вице е, според магазинот „Форбс“, најмладиот милијардер во светот, со проценет имот од три милијарди евра, кој го наследил од својот татко, основачот на норвешката компанија Салмар. Капиталот на Густаво е 4,3 милијарди долари главно од компанијата на неговиот татко – SalMar ASA, еден од најголемите светски добавувачи на лосос, а компанијата му била предадена во 2013 година кога имал само 19 години.

Сепак, изгледа дека овој згоден наследник е не е премногу заинтересиран за водење на една од најголемите индустрии во Норвешка, па затоа претпочита другите да го прават тоа наместо него. Густав Магнар Вице е, според магазинот „Форбс“, најмладиот милијардер во светот, со проценет имот од три милијарди евра, кој го наследил од својот татко, основачот на норвешката компанија Салмар.

„Не можете само да тврдите дека сте шеф на толку голема организација. Мора да бидете подготвени за тоа. Ако веќе постои алтернатива, најдобрата личност, маж или жена, мора да ја добие работата. Толку е во прашање – вредности, работни места, клучни фактори…“, изјави Густав за норвешките медиуми пред неколку месеци. Фокусиран на модната кариера, Густав Магнар е модел со 130.000 следбеници на Инстаграм.

На фотографиите кои ги објавува се гледаат неговите тетоважи, а направени се на егзотични локации, заедно со неговите професионални фотографии. Сепак, Густав не го запоставил целосно бизнис – го интересираат европските старт-ап, па често вложува во нив.Тој еднаш признал дека неговите родители мислат дека згрешиле затоа што толку рано му го дале богатството.

„Тие веруваат дека требало подобро да размислат. Тоа е веројатно затоа што ме турнаа пред центарот на вниманието на јавноста. На почетокот беше многу чудно. „Она што луѓето го мислат ве прави малку нервозен“, рече тој.

Тој еднаш призна дека неговите родители мислат дека згрешиле затоа што толку рано му дале богатство.