Генијалец: Како овај млад човек пред целиот клас му докажа на својот професор дека Бог постои и го посрамоти пред сите!

Едноставно и логично, ја знаете ли оваа приказна? Почетокот на дваесеттиот век…

На Универзитетот во Берлин, професор ги предизвика студентите со прашањето: „Дали Бог создал се што постои?“. Еден студент смело одговорил:
„Да, тој го создаде!

„Господ создаде сè?“, повторно праша професорот. „Да, професоре“, одговори студентот. Професорот рече:

Погледнете го и споделете го видеото со вашите пријатели: