Девојчето претпазливо влегло во болница. Кога ја видела мама со новороденчето, целосно се изгубила!

Ова преслатко девојче едвај чекаше да го запознае својот помал брат! Многу е возбудливо да запознаваш нови роднини или членови на семејството, но малите често стануваат зелени од љубомора ако некој нов влезе во „нивното“ семејство. За среќа, ситуацијата со новото бебе помина добро за една новопечена мајка.

Нејзината постара ќерка била толку возбудена што мама морала да објави видео од првата средба на социјалните мрежи. Родителите секогаш се надеваат дека средбата меѓу постар и помлад братучед ќе помине добро, но никогаш не можете да бидете сигурни. На видеото, маж оди до вратата од собата на мајката и гласно објавува: „Имате специјални гости“.

Набрзо се појави преслатко девојче со долга, виткана коса и ранец и претпазливо влезе во болничката соба. Во раката држи плишана играчка и има збунет израз на лицето. Кога ја виде мама како лежи во кревет, се загрижи, а нејзиното прво прашање беше прекрасно: „Што се случи?Возрасната личност со која влезе во собата го повтори прашањето со малку смеење.

Мама ѝ рекла да дојде, а додека девојчето и се приближило на мама, таа сфатила што мама држи нешто во рацете. Малото девојче врескаше од среќа, беше многу возбудена. Потоа гласно извика за сите да слушнат: „Тоа е мојот помал брат!“ Мама рече „да!“ и праша дали девојчето сака да го види. Големата сестра рекла „да!“, а после тоа врескала од среќа додека се приближувала до креветот.

Нежно и е кажано дека мора да ги измие рацете пред да го допре бебето, но таа е премногу возбудена за да скршне во бањата. Штом и го соблече палтото, таа посегна по бебето. Ова преслатко девојче, кое стана нова сестра, едвај чекаше да го запознае својот помал брат.
Се надеваме дека оваа снимка ќе остане во сеќавање на една прекрасна и среќна средба.