Како изгледа бракот кога ќе дојде бебето? Неговите илустрации ќе ве насмеат


Вака изгледа бракот кога ќе дојде бебето! Преку своите хумористични илустрации, уметниците Јехунда и Маја Девир решија да покажат како навистина изгледа животот кога ќе станете нови родители. Јехуда и Маја Девир, уметниците кои стојат зад популарната серија на цртежи „Еден од тие денови“, за прв пат станаа родители на малата Ариел во април.

Јехуда ја нарече својата ќерка „најсмешното и најскапоценото суштество што некогаш го видел“. И додека парот не можеше повеќе да се заљуби во својата ќерка, тие признаа дека раѓањето на детето ја променило динамиката на нивната врска. Јехунда почна да објавува цртежи на Инстаграм наречени „Во ред е“ каде што зборуваше за тешкотиите и емоциите со кои се соочувал како нов татко.

„Во ред е кога таа плаче во твоите раце. Во ред е што ја сака само мајка e. Во ред е што не можеш да ја заспиеш. Во ред е ако ја немате таа врска за која сите зборуваат.

Во ред е ако сè уште не ја разбирате дефиницијата за вашата работа. Во ред е да си уморен. Во ред е да се лутиш. Во ред е што работите не ви успеваат.

Во ред е да побарате прегратка. Во ред е да споделите сè низ што поминувате со партнерот, дури и ако тоа не изгледа машко. Во ред е што животот ти се променил. Во ред е што тие планови беа откажани. Во ред е ако немате време за ништо. Во ред е да се чувствувате ниско. Во ред е да се нервираш. Во ред е да се чувствувате осамено. Во ред е да побарате помош. Добро е.”

И додека почетокот на родителството на моменти им беше борба, оваа двојка изјави дека Ариел внесувала неверојатна радост во нивните животи, а исто така им донела и многу инспирација за нови уметнички дела. „Нашите стрипови се засноваат на нашиот реален живот“, рече Јехуда.

Овие илустрации покажуваат каква е всушност љубовта зад затворени врати.