Во младоста сакала да биде калуѓерка, а сега го дочекала 100-тото правнуче

Оваа прабаба, која е единственото дете на нејзините родители, вели дека секогаш била осамена и сакала да биде калуѓерка, а сега го дочекала 100-тото правнуче. Прабаба од американската сојузна држава Пенсилванија стана светска сензација бидејќи неодамна го прослави раѓањето на 100-тото правнуче.

Неколку месеци пред нејзиниот 100-ти роденден, Маргерит Колер (99) го примила најновото семејство во своето огромно семејство, а уште поневеројатно е што таа за малку ќе станела калуѓерка на млада возраст пред да одлучи да се омажи за нејзиниот сопруг Вилијам во 1942 година во средината на Втората светска војна.

Само мислам колку сум среќна – изјавила гордата прабаба, која живее недалеку од Филаделфија, за телевизијата NBC 10 Philadelphia.Сега вдовица, таа е мајка на 11 деца и баба на 56 внуци, според извештајот.

Мислев дека сакам 12, но откако почнав да ги добивам, не бев сигурна дали сакам толку – изјави Колерова пред седум години кога се појави првиот телевизиски прилог за нејзиниот подвиг, кој стана уште повпечатлив.

Чудно е и тоа што Маргерит била сингл, а како што кажала во 2015 година, како средношколка се пријавила да оди во манастир, но нејзиниот иден сопруг, со кого била во брак 66 години, ја убедил да не го прави тоа. така.

Таа, исто така, рече дека тоа што е единица ја води во големо семејство бидејќи секогаш била осамена.