Непозната девојка на „татко на шест деца“ му испратила слика од фустан додека неговата сопруга не била дома – не очекувала ваков одговор

Девојката немала поим дека му ја испратила сликата на „таткото на шесте деца“ или дека нејзината објава ќе стане сензација и ќе собере повеќе од 175.000 споделувања и речиси 700.000 лајкови на Твитер. Социјалните мрежи, поточно Твитер, често имаат лоша конотација како место каде се раѓаат непријателства и непријатни коментари. Од политика до озборувања, темите што се појавуваат на Твитер се бескрајни.

Но, меѓу сите оние луѓе кои поттикнуваат расправии и изразуваат омраза зад своите компјутерски екрани, може да се најде нешто добро на социјалните мрежи кои не се во добра состојба. Приказната што ќе ја прочитате е доказ за тоа. Се започна со погрешно испратена порака – и заврши со донации во вредност од над 36.000 долари за лекување на рак на четиригодишно дете.

Дали сте збунети? Само почекајте да видите колку прекрасно се одвиваше овој убав настан. Кога на Сиднеј, млада купувачка на фустани, ѝ требаше второ мислење за нејзиниот фустан, таа направи неколку фотографии и ги испрати на своето момче за да го добие неговото мислење – или само мислеше дека му ги испратила на своето момче.

Се испостави дека пораката отишла до еден сосема непознат, Тони Вудс. Додека повеќето погрешно испратени пораки се игнорираат или завршуваат со непријатна размена на пораки „извини“, овој татко на шест деца испрати неочекуван одговор. „Верувам дека оваа порака е наменета за некој друг“, започна тој и испрати слика од неговите деца како креваат палци.

„Мојата сопруга не е дома, па не успеав да ја прашам за мислење“, додаде тој, „Но децата мислат дека изгледаш убаво во тој фустан! Дефинитивно треба да го земеш“. Преслатко, нели? Но, приказната не завршува тука. Изненадена и воодушевена од одговорот на потполно странец, пријателката на Сиднеј ја објави пораката на Твитер очекувајќи неколку сочувствителни коментари од нејзините пријатели.

Но, немала поим дека нејзината објава ќе стане сензација и дека ќе собере повеќе од 175.000 споделувања и речиси 700.000 лајкови на Твитер.
Веста за неочекуваната слава брзо стигна до Тони, кој одговори со порака упатена до неговиот син Кајзлер, дете кое го нема на испратената слика. „Здраво.

Очигледно ги прославивте моите деца на Твитер“, напиша тој, „Мојот втор најмлад син (не е сликан затоа што беше на хемотерапија), има страница на Фејсбук посветена на неговата борба против леукемијата и е еден од луѓето што се молат за него да ги препознае децата на оваа слика.

Исто така, мојата сопруга се согласи дека фустанот изгледа одлично. Господ да ве благослови“. Како одговор, еден инспириран корисник на Твитер напиша: „Се надевам дека Твитер ќе направи добро. Подолу е линк до GoFundMe за лекување на Кајзлер.

Кајзлер го нема на сликата, ајде и него да му се допаднеме“.

Така Тони ја објави и сликата на Кајзлер. А Твитер направи многу добро. Од објавувањето на огласот, 9 март, до денес Сметката GoFundMe на Кајзлер стана побогата за 36.000 долари, надминувајќи ја целта од 10.000 долари. Непотребно е да се каже дека Вудс остана без зборови за љубезноста што им ја покажуваат потполни странци.

„Добрината и великодушноста на Твитер и другите сајтови ни овозможија да ја исполниме нашата цел за собирање средства минатата ноќ“, напиша Тони со благодарност, „Не можам доволно да ви се заблагодарам. Во ова време на потреба, вашата љубезност ќе ни помогне неизмерно“.