Странец му пришол на човек кој одел пешки на работа и само му ги дал клучевите од автомобилот

Непознат човек му пришол на човек кој пешачел 53 километри до работа и му помогнал со предавање на клучевите од автомобилот. Кога Крис Арсено слушнал за човек кој одел на работа секој ден откако му се расипал автомобилот, иако патувањето било околу 53 километри, се почувствувал повикан да помогне. Неговиот чин на љубезност е исклучително инспиративен!

Ерик Акерс и Крис Арсено се посебни луѓе. Ерик и Крис, од Приневил и Бренда, од Орегон, покажаа подготвеност да го надминат она што се очекува од нив и да го направат извонредното во време на потреба! Ерик го загуби возилото пред околу еден месец. Неговиот автомобил се расипа на патот меѓу домот и работното место.

Автомобилот требаше да се однесе на поправка, а да биде ситуацијата уште полоша, резервните делови, кои беа потребни за автомобилот, во моментов не беа достапни. Ерик почна да бара возење до работа. Бидејќи не можел да најде, но со оглед на тоа што решил да ја задржи работата која толку ја сакал, пешки пешачел околу 53 километри до своето работно место. Тоа е посветување!

Ерик тоа го објасни вака: „Сакам да работам, ми се допаѓа мојата работа и ми се допаѓаат луѓето со кои работам, па затоа донесов одлука да си ја задржам работата и да покажам дека можам да ја работам работата и да одам 33 милји доколку е потребно“. Работодавците ретко наоѓаат вработени кои се толку посветени. Но, со Ерик ситуацијата е поинаква!

Приказната на Ерик ја сподели весникот Централ Орегон Дејли. Недолго потоа, друг човек, исто така исклучителен, слушнал за ситуацијата на Ерик. Ерик успеал со користење на Uber картички, кои би ги добил од неговата сестра, и со престој во куќата на пријател во текот на неделата. Но, Крис Арсено му го олесни животот на Ерик милион пати!

Крис виде потреба и сакаше да помогне. Тој рече: „Одлучивме дека поседуваме повеќе автомобили отколку што ни треба, па сакавме да му ја дадеме оваа мала Хонда“. Крис и неговата сопруга му го подариле автомобилот на Ерик, кој навистина го ценел подарокот!

Крис се надева дека другите ќе сфатат колку се среќни и ќе запомнат да одвојат време за да им помогнат на оние кои не се толку успешни како тие. Во каков свет би живееле кога би имало повеќе луѓе како Крис и Ерик! Можеби ако покажеме само малку повеќе од она што го покажаа Крис и Ерик, можеби светот ќе беше подобро место!