Тато и испрати на својата малечка ќерка голема кутија „колачиња“ – таа се изненади кога кутијата почна да се движи

Војниците имаат тешка работа. Не само што треба да ги ризикуваат своите животи, туку и да бидат одвоени од нивните семејства. Многу војници не ги гледаат своите семејства многу често, понекогаш не ги гледаат неколку месеци. Поради ова, тие можат да пропуштат посебни моменти во животот на нивните пријатели или семејството.

Таткото на малото девојче долго време не бил дома и многу и недостигал. Но, тој реши да и испрати големо изненадување. Кога го отворила подарокот, девојчето било пресреќно. Не беше она што го очекуваше – беше уште подобро. Таткото на Маца по професија е војник, а кога го викнаа на служба и беше многу тешко да остане без него.

Таа беше многу блиска со нејзиниот татко, толку многу што мораше да спие со играчката за да не се чувствува осамено. Бидејќи многу и недостигаше татко и, мораше да спие со таа играчка за да нема кошмари. Еден ден мајка и ја повикала во дневната соба и и кажала дека надвор ја чека подарок. Маци беше облечена во летен фустан и немаше ништо на нозете.

Во едната рака ја држеше омилената играчка, а русата коса и беше врзана. Изгледаше како штотуку да се разбудила, но кога мајка ѝ и кажала дека има изненадување за неа, Маси не можела да се возбуди. Кога нејзината мајка ја прашала какво изненадување ќе добие, девојчето рече дека тоа ќе бидат колачиња. Нејзината мајка не го негираше тоа тврдење. Таа само рече дека изненадувањето дојде од нејзиниот татко и ја чекаше пред влезната врата.

Прво, Маци прошета низ куќата барајќи изненадување. Тогаш нејзината мајка ѝ рекла дека мора да ја отвори влезната врата. Кога погледна надвор, истрча по скалите. Ја чекаше огромна кутија. За Маци тоа беше кутија полна со бисквити. Тогаш нејзината мајка ѝ рекла да го одвитка подарокот. Маци не знаеше од каде да почне, па мајка и и помогна. Тогаш таа и рече:

„Можете ли да тропнете на кутијата? Кажи „бисквит“. Маци го направи токму тоа. Таа тропна на нејзиниот голем поглед, а надвор излезе нејзиниот татко. Облечен во воена униформа, таткото на Маци ја отвори едната страна од кутијата и го поздрави Маци, кој за малку ќе паднеше на подот изненаден.

Но, таа беше пресреќна. Таа истрча до нејзиниот татко, кој ја подигна и ја прегрна. Кога ја прашал дали и се допаѓа изненадувањето, таа веднаш рекла дека и се допаѓа.

Иако не добила бисквити, сепак добила нешто уште подобро – нејзиниот татко!