Го исмејуваа што постојано гледа видеа на Јутјуб, но она што го направи подоцна ги воодушеви


Џејсон Мајлс од САД помина многу време пред компјутер. Потрошил часови гледајќи видеа од други луѓе како градат свои помали куќи, па почнал да сонува да го прави истото.

И други забележале дека често гледа такви видеа, но му се смееле бидејќи се сомневале дека може да изгради куќа со свои раце.

Не знаеја дека Џејсон веќе ќе донесеше одлука. Со месеци претходно бараше куќи и станови по пристапни цени бидејќи му здодеа да плаќа големи суми за покрив над главата.

Започнал да гради куќа на својата земја, која не била наменета да биде голема, но треба да има се што му треба.

Немал искуство, но користел се што научил од видеата што ги гледал на YouTube.

Неговата куќа има голема главна просторија, кујна, бања, спална соба на катот…

Дали сте љубопитни како сето тоа изгледа сега? Можете да ги погледнете сликите подолу и сами да се уверите дека со малку труд се е можно.