Бездомникот побарал од работникот во ресторанот остатоци од храна, а наместо тоа тој добил целосна услуга

Гладен бездомник побарал од работникот во ресторанот заостаната храна, доколку има, и наместо тоа добил целосна услуга. Лесно е да се суди, но тешко е да се побара помош. Наместо да гледаме со презир на некого дека има потреба од помош, треба да ги запознаеме луѓето таму каде што се и да направиме се што можеме за да им го олесниме товарот. Минатата зима, Ронда Чунг од Литл Рок, Арканзас, виде чин на љубезност што го образложи овој концепт. Ронда била толку трогната што приказната ја споделила на Фејсбук .

„El Sur Street Food Co. е олицетворение на сочувството и локалната љубов“, напиша Ронда. „Оваа личност влезе и праша дали има храна што би сакале да ја остават, а момчето зад шалтерот рече: „Би сакал да ја платам вашата храна“ и праша дали сака да слушне нешто. препораки“.„Тој веднаш понуди огромен Con Todo baleado наместо да се обиде да му даде евтини работи како чипс и салса или пупуса“, ​​продолжи Ронда.

„Тој праша дали момчето сака да јаде на масата или дали сака да спакува оброк за да оди, и кога лицето рече дека сака да се осигура дека нема да му пречи на бизнисот, момчето зад шалтерот рече , „Не ми пречи што си овде“, и му понуди маса. Одлична храна, прекрасни луѓе. Ова е Арканзас што го сакам“. Ова е светот што го сакаме, Ронда. Секој треба и заслужува да јаде, а овој работник дал повеќе од тоа; му оддаде почит на човек што има потреба, што е бесценето!