Момчето (12) поради дебелината не можело да стане и да оди, а денес е сосема друга личност

Момче (12) од Индонезија во еден момент тежело речиси 200 килограми, а поради дебелината не можело да стане ниту да оди. Арија Перман беше наречена најдебелото момче на светот. 12-годишно момче од Индонезија во еден момент било толку тешко што едвај можело да стане и да оди.

Откако тој беше блиску до границата од 200 килограми, решија да направат операција на гастричен бајпас за да му помогнат да ослабне. Лекарите и нутриционистите му препишале строга диета во која се забранети слатките и соковите. Сега секој ден јаде многу повеќе овошје и вежба. Од 2017 година, кога беше опериран, до денес момчето ослабе над 80 килограми.

На него веднаш се гледа оваа драстична промена. Арија сега може да оди, да оди надвор и да си игра со своите пријатели, што порано беше невозможно.