Мајката се пораѓала со тројки кога докторот видел нешто што не го видел досега

Мајката била убедена дека ќе има тројки , но при породувањето лекарите забележале и четврто бебе кое било неочекувано. Три лулки. Три автомобилски седишта. Сите во тројки, што е последица на тоа што Кристијан и Вивијан ван Гордер очекуваат тројки. Но, за време на породувањето, лекарите забележале и четврто бебе кое било неочекувано. Се испостави дека мајката родила изненадувачки четворки.

Кристијан ван Гордер знае дека Бог е добар. Не затоа што е професор по религиозни студии на Универзитетот Бејлор, туку затоа што Бог веќе го благослови со сопругата Вивијан и три прекрасни деца. И Бог имаше повеќе дарови во ракавот за ова семејство!

Мама мислеше дека ќе добие тројки, но беше изненадена од четворки
Самата бременост беше големо изненадување за Вивијан. Кристијан и таа на почетокот очекуваа само едно бебе. Неколку месеци подоцна, поради необичниот „оток“, лекарите помислиле дека Вивијан развила тумор на нејзината матка. Подоцна, во 18-та недела од бременоста, Вивијан открила дека носи тројки. „Во тоа време не сакав да одам на ултразвук, бидејќи тие секогаш наоѓаа нешто ново“, вели Вивијан.

Но, иако Виван продолжил редовно да оди на ултразвук, немало четврто бебе. Барем не до денот кога таа се породи. За време на царскиот рез на Вивијан, се одеше според планот. Тогаш лекарите забележале нешто неочекувано. „За време на породувањето родивме три бебиња како што се очекуваше“, рече докторот Ц. Тони Дан. Вивијан родила две момчиња и две девојчиња, а сите бебиња биле со голема тежина. Не можеше да поверува колку многу се промени од првиот ултразвук кога имаше само едно бебе во играта. Парот не користел никакви лекови за плодност. И иако Вивијан има близнаци во нејзиното семејство, таа никогаш не очекувала двојно повеќе.

На две од бебињата им бил потребен кислород неколку часа по раѓањето, но инаку сите четири се здрави. Семејството веќе избра имиња за очекуваните бебиња – Клер, Тристан и Ерик. По малку размислување, тие на ова неочекувано Божјо чудо му го дадоа името Грејс. Четири бебиња отидоа дома со мама и тато за да станат дел од среќно семејство од девет члена. Бебето Грејс не само што беше изненадување, туку постави и болнички рекорд. Во речиси 100 години колку што работи болницата, Вивијан прва родила четворки.

„Ова е многу голем ден и не може да биде порадосен“, рече директорот на болницата, Глен Робинсон. Мелони Полард, директорка на Одделот за жени и деца во болницата, се придружи на возбудата на оваа приказна: „Раѓањето на детето е секогаш многу посебен момент“; таа рече: „Раѓањето на четворки е навистина чудесен настан. Почестени сме што семејството Ван Гордер ја избра нашата болница да биде дел од нивниот прекрасен животен период“. Иако придодавањето на член на семејството ги натера родителите да не се чуваат, нема сомнеж дека Бог ќе помогне да се обезбеди за ова прекрасно семејство.