Татко болен од деменција не можел да си ја препознае ќерката на свадбата, а потоа дошло до голем пресврт

Татко кој боледувал од деменција не можел да ја препознае својата сакана ќерка на денот на нејзината венчавка, но еден пресврт ги оставил во солзи. Кога некој близок има деменција, не може секогаш да биде наоколу за да ги слави големите животни пресвртници. Оваа срцепарателна борба може да се види во вирално видео кое се појави на социјалните мрежи.

Во него, една жена по име Јулија сака нејзиниот татко да ја прошета по патеката. За жал, бидејќи нејзиниот татко боледува од деменција, тој не можел да ја препознае. Но, тоа не ја спречи Џулија да се обиде да го направи својот голем ден што е можно поспецијален за двајцата. Непосредно пред церемонијата, идната невеста го изнесе својот татко на многу посебно изненадување. Таму го чекаше платно со бои. Зошто?

Затоа што таткото на Јулија отсекогаш бил уметник, а сликарството е единственото нешто што може да го врати назад. Кога нејзиниот татко почнал лесно да го слика платното, неговото сеќавање почнало да се враќа. Сфаќајќи дека невестата што седи до него е неговата Јулија, тој почна да и кажува колку убаво изгледа, што ги расплака и двајцата.

Во продолжение погледнете го видеото кое предизвикува солзи: