Оваа прекрасна мајка посвоила шест сестри за да не се разделат

Поминаа повеќе од три години откако оваа прекрасна мајка ги посвои сите шест сестри и таа смета дека нејзиниот дом сега е завршен. Кога имала 25 години, Лејси Данкин не била сигурна дали бракот е во нејзината иднина, но знаела дека сака да биде мајка.

„Размислив малку и сфатив дека бракот навистина не ми е потребен, дека е во ред“, вели Лејси, која сега има 32 години. „Но, знаев дека цел живот ќе се каам ако не станам мајка“, во мај 2011 година добила дозвола да посвојува и само неколку месеци подоцна добила повик дека има кој да посвои. Што беше уловот? Па, Лејси требаше да ги отвори вратите од својот дом за четири мали девојчиња.

„Не знам зошто толку многу сакав да се согласам, но се согласив“, рече таа, „не ни помислував да ги разделам. Беше сè или ништо“. Само неколку часа по повикот, девојките се преселиле кај Лејси, која тогаш живеела со нејзините родители во Калифорнија. Сестрите веднаш се поврзаа со Лејси. Но, по девет месеци, нивната мајка го вратила старателството над девојчињата Софија, Мелани, Натали и Кејли, како и над новороденото бебе Леа кое било со друго семејство.

„Не помина еден месец кога нивната мајка ми се јави и ме праша дали би сакала да ги посвојам сите пет девојчиња“, рече Лејси. „Бев шокирана бидејќи тоа сигурно беше многу тешка одлука. Таа размислуваше за тоа со недели, но јас бев загрижена дека нејзиното семејство може да ја осуди“.

Одлуката на биолошката мајка беше само доказ дека таа ги сака своите ќерки повеќе од себе – таа требаше да го направи она што е најдобро за нив. Лејси никогаш не ни размислувала да ги раздели девојките. Во текот на долгата година на посвојување, мајката дознала дека е бремена со шестото дете, кое Лејси исто така се согласила да го посвои.

„Тие ми носат толку многу радост и хаос, но мојот живот би бил здодевен и празен без нив“, рече Лејси, „Чест е да се биде нивна мајка, тие прават моето срце да се стопи“.

Поминаа нешто повеќе од три години откако Лејси ги посвои сите шест девојчиња, а нејзиниот дом сега го смета за завршен. Домаќинката Лејси сега живее во Фресно, Калифорнија со Софија (9), Натали и Мелани (7), Кејли (6), Лео (4) и Сесили (2).