60 луѓе транспортирале жена од скоро 400 килограми! Акција планирана со месеци, делови од куќи морале да се срушат

Дебелината жена тешка 391 килограм итно била евакуирана од својот дом и од медицински причини пренесена во болница во Франција.

Дебелината која тежи 391 килограм итно била евакуирана од својот дом и поради здравствени причини е пренесена во болница во Франција, пишува „vrt.be“. На местото на настанот пристигнале најмалку 60 лица поради транспортната акција која била планирана со месеци. Специјално возило од Белгија било повикано да превезе дебела жена.

Транспортот траеше еден час. Ѕидовите на куќата биле урнати за жената да излезе од куќата. Некои улици беа дури и затворени за сообраќај.

Жената прво била спуштена на приземје од првиот кат, а потоа преку дупка во ѕидот била изнесена од куќата. Ваква „интервенција“ досега не се случила во Франција.