Фотографија која ги излуде корисниците на интернет: Пронајдете ја мачката за 6 секунди

Во многу загатки, мачките ја имаат главната улога бидејќи ги пронаоѓаат најневеројатните места за да се сокријат од љубопитните погледи. Таков е случајот и со оваа фотографија – на неа се наоѓа мачка која е тешко да ја воочите, барем на прв поглед.

Но, доколку ја анализирате малку повнимателно оваа фотографија, ќе сфатите дека оваа задача и не е толку тешка. Имено, мачката не е црна, па е поедноставно да ја детектирате.

На најбрзите тоа им успеало за само 6 секунди – дали можете да го соборите овој рекорд? Ако не успевате да ја пронајдете, погледнете го решението во продолжение: