Oдбери 3 топчиња за збирот да биди 30 – Задачата можат да ја решат само 1 посто од лиѓето

На Јутјуб се појави мозок што наводно само еден процент од луѓето можат да го решат. Задачата е да изберете три различни топки и да ги поставите во кругови така што нивниот збир е 30.

Авторот на задачата и каналот следен од 1,77 милиони претплатници забележува дека тоа не е математичка задача, туку мозок!

„Кога проблемот ви изгледа невозможен, обидете се да ја промените перспективата“, вели авторот на видеото откако го објаснил решението. Доколку не успеавте да ја решите загатката, погледнете го видеото.