Посакувам да не ги родев, животот ми беше многу подобар пред нив – Зборовите на една мајка ја разбесни цела јавност

Ја сакала кариерата и сопругот, а времето го поминувале заедно патувајќи и уживајќи во богат социјален живот.Како што истакнала, пред да стане мајка. Таа реши да напише исповед во која ќе каже „што многумина мислат, а не смеат да го кажат“, една жена, која сама напишала дека е мајка на две деца, а ние ви ја раскажуваме нејзината приказна во нејзиниот целина.

Толку многу што „посака да не ги ни родила“.Таа во ова целосно искрено писмо напишала дека повеќе уживала во животот пред децата. Таа додава дека сака да го каже она што многу луѓе го мислат, но не се осмелува да го каже: „Мислам дека мојот живот би бил подобар без нив затоа што бил подобар пред нив.“ Мајката на две момчиња понатаму вели дека „Сакам моите деца со целото мое срце“ и додава да се обидам да ги направам среќни.

Тогаш решиле да имаат деца и таа вели дека се се сменило – „но не на подобро“ Својот живот пред децата го споредува со она што го гледам во романтичните филмови, додавајќи дека не била само фазата на меден месец, таа траела десет години. .
Оваа жена додава дека пред да стане мајка ја сакала кариерата и сопругот, времето го поминувале заедно патувајќи и уживале во богат социјален живот.

Таа вели дека нејзината кариера престанала затоа што не можела да работи во полни смени, и иако сè уште има социјален живот и пријатели кои се исто така мајки, таа вели дека едноставно би сакала тие да прават планови „без моите деца, нивните, без да зборуваат за деца. , како порано“. Да знаев како ќе се чувствувам кога ќе станам мајка, никогаш немаше да родам деца затоа што, верувајте, ова не е животот што сакам да го живеам – заклучила таа.

Станав личност која никогаш не сакав да бидам – ​​заробена и ограничена од моите деца И двајцата сакавме деца и бевме возбудени кога бев бремена првиот пат, но кога се породив, едноставно не беше она што го очекував. Го сакав, се разбира, и тој беше лесно бебе кога станува збор за спиење и хранење, но едноставно не ми се допадна да бидам мајка. Ништо не ми се допадна во тоа. -Јас сум мајка на две деца, но посакувам да не бев. – напиша таа на страницата Kidspot.

Сепак, вели таа, се чувствувала како да го губи идентитетот и дека нема доволно време за се што сака и сака во животот.И покрај тоа, решиле да добијат уште едно дете, надевајќи се дека тоа ќе го промени не. Таа додава дека мајчинството и го променило животот на начин што никогаш не го очекувала и дека се фрустрирала.Оваа мајка ги опишува своите деца како „пречки“ кои и стојат на патот до животот што сака да го живее и додава дека често размислува како таа беше порано.