Понекогаш не го добиваме она што го сакаме затоа што заслужуваме многу повеќе: Оваа приказна го докажува тоа!

Ако ништо не ви оди во животот, прочитајте го внимателно овој текст Ако ви се случило да има пречки на патот на кој сте биле и кои не можете да ги надминете, дали мислевте дека сето тоа е Божја работа и дека тој ве оттргнува од одреден пат бидејќи има многу подобар план за ти?Некогаш животот ни затвора некои врати на кои тропаме и понекогаш работите не одат според нашите планови.

Тоа ни дава шанса да паднеме, да направиме грешка, а потоа да научиме нешто од тоа. Тоа ни дава можност да станеме посилни, помудри, похрабри. Па, размисли за тоа. Дајте си време. Понекогаш Бог ги „дозволува“ нашите желби и ни ги дава работите што ги бараме. Но, понекогаш, тој одбива да ни помогне. Нè предизвикува да најдеме поинаков пат и да одиме сами.

Сега знам дека ме водеше во вистинската насока и дека морав да поминам низ тешки ситуации за да бидам таму каде што сум денес, а денес сум среќна, задоволна и исполнета жена и велам: „Фала боже што затвори некои врати. за мене признавам, во тој момент, кога ми се случуваа не толку добри работи, не верував дека Бог има план за мене, едноставно мислев дека ми се случуваат лоши работи бидејќи не заслужувам ништо подобро .

Иако тогаш ме болеше, сега знам дека тие не ми беа искрени пријатели и дека не ми посакуваа добро. Ти благодарам што ми дозволи да најдам подобар начин и што не ми дозволи да одам на места каде што не требаше да одам. Фала што исклучи некои луѓе од мојот живот. Денес сум благодарна затоа што сето тоа ми даде сила и храброст да се носам со се што не ми е наменето и да бегам од се што може да ме уништи.Сите одбивања во животот ме научија на трпение и ме научи да ценам многу повеќе се што имаат во животот.

Денеска, сигурен сум дека судбината има добар план за секој од нас, а наше е да ги препознаеме сите знаци што ни ги дава.Кога ќе се најдете во тешка ситуација, застанете и размислете добро, можеби тоа е само проба пред да следи големо подобрување.

Сите тешкотии ми покажаа дека има поинтересни алтернативи во светот и дека патувањето на животот не е ограничено само на една дестинација.