Платила појадок на непознат маж: Кога се вратила дома, наишла на вистинско изненадување

Додека нарачуваше појадок во ресторан во Тенеси, Енџел Брукс реши да го плати својот оброк на лицето кое стои зад неа во редот. Откако се чувствува благодарен за сè што направиле другите за неа, Ангел и рекол на касиерката: „Наплатете го оброкот на личноста зад мене“. Едноставно се случи зад неа да стои Коди Јејтс, полицаец во градот во кој живее Ангел со своето семејство.

Трогнат од великодушниот гест, полицаецот решил да открие која е жената која му платила за појадок. Јејтс дознал дека сопругот на Анџела, Џеф Брукс, се бори со рак на панкреасот во терминална фаза и дека нивната ќерка Меган има церебрална парализа. Полицајката не можела да поверува дека некој со таков товар ќе им помогне на непознати, наместо таа да бара помош од другите. Решил да го врати долгот.

Јејтс им кажал на своите колеги што направила Анџела и покрај катастрофалните услови за живот. Тој ги праша дали некој би сакал да учествува во донација за да и помогне. За само еден час полицајците собрале 520 долари. Јејтс дури отишол во неколку цркви за да собира донации.

Семејството, кое не очекувало ништо за возврат, било толку трогнато од гестот што заплакале.