Момчето со аутизам легнало на подот, а фризерот ги оставил сите без зборови

Исплашено аутистично момче дошло во фризерскиот салон и легнало на подот, а гестот на фризерот го воодушевил светот. Тој навистина се потруди да му направи удобност на момчето.

За децата со аутизам, извршувањето на секојдневните активности може да биде доста предизвик.

Децата со аутизам страдаат од преоптоварување со сетилата, што може да ја направи едноставната посета на фризер многу непријатна.

Запознајте го Џејмс Вилијамс, фризер од Порт Талбот, Велс. Кога мало, аутистично момче дошло во неговиот салон, сфатило дека малиот се чувствува непријатно додека ја шиша косата. Џејмс не се откажа и направи нешто што го разнесе светот.

„Двајцата лежевме на подот во тишина, а тој ми дозволи да му ја скратам косата. Повторно постигнав нешто во мојата работа, создадов прекрасно пријателство и ги израдував моите родители“, изјави Џејсон. Споделете ја оваа хуманитарна работа со вашите пријатели