Денес налетав на фотографија од поранешно момче… Се молев за него, го сакав

„Денес наидов на фотографија од поранешно момче. Не било кое момче, туку оној што ми го скрши срцето, оној што го скрши на милион парчиња, оној за кој бев сигурнa дека е „ оној “. Се молев за него. Го чекав. Го сакав. Плачев поради него. Поради него слабеев. Бев очаjнa по него. Останав во кревет една недела само поради него, а потоа излегував секоја вечер по еден месец поради него. Во тоа време се ќе дадов само за да го имам во мојот живот. Бев толку сигурна дека тој е тој. Значи. Ужасно.

Бев добра. Ги гледав сите мои пријатели како се мажат. Стоев таму и бев деверуша за секоја другарка. Ги држев нивните фустани додека беа во тоалет. Држев букети. Се смеев и навивав и дував меурчиња додека си заминуваа. Трпеливо го чекав мојот ред. Тој не мислеше дека јас сум таа за него Трпеливо го чекав вистинскиот маж, па дури и откако направив се како што треба една година, вистинскиот маж повеќе не ме сакаше. Тој не мислеше дека јас сум таа за него. Ме фрли на страна како да не сум ништо.

Постојано размислував за тоа, целосно се препуштив на размислување: „Боже, зошто? Не го заслужувам ова.’ Денес, Timehop ​​се појави на мојата социјална мрежа и ме потсети на бизнисот што очајно сакав да го започнам пред една година. По бескрајните неуспешни обиди, бев прилично сигурна дека го најдов мојот повик. Многу се забавував со тоа. Бев успешна. Заработував пари. Работев како луда. Одев на конференции и на одмори. Читав книги и слушав емисии и ги правев сите добри работи што претприемачите треба да ги прават.

И тогаш, еден викенд, седев со други лидери во индустријата и почувствував еден вид превирања во мојата глава што велеше: „Не треба повеќе да бидеш овде“. Верувај ми. Има уште нешто.’ Така, во целосна збунетост и немир, го затворив бизнисот, засрамена и поразена и надевајќи се дека срцето нема да ме залута. Боже, зошто? Полугневен, му предадов сè на Бога во необична состојба на надеж и тешкотии, мислејќи: „Боже, ? зошто? Не го заслужувам ова.’ Некој неодамна спомна еден стар пријател. Ги задржав солзите при самото спомнување на нејзиното име. Таа беше моја личност. Таа ми беше сестра.

О, ја сакав. Ќе направев се за неа, но таа тргна по нов пат, кој не ме вклучуваше мене. Не можам ни да објаснам колку ми беше скршено срцето додека ја гледав како оди, колку ме болеше да се биде пасивен додека јазот меѓу нас се продлабочуваше. Се обидував. Дадов подароци. Напишав убави, мали пораки. Стапив во контакт. Но, и покрај сите мои напори, тоа беше крајот на нашата врска. Сè уште многу ми недостига до ден-денес.

Се сеќавам дека се прашував дали нешто не е во ред со мене, сигурно не бев забавна или добра или убава или доволно богата за таа да сака да поминува време со мене. Бев скршена и осамена и си помислив: „Боже, зошто? Не го заслужувам ова.’ Но, тука е работата – да, сите тие искуства целосно ме скршија, но ме изградија и на сосема поинаков начин. Да, кратко време ме спречија да напредувам, но во исто време ме подготвија за нешто сосема ново. Да, ме променија одвнатре, но го променија и начинот на кој постапувам и научив да живеам и да сакам.

Сите оние нешта за кои мислев дека Бог се воздржува се покажаа како работи за време на кои Тој ме држеше во Своја рака, заштитувајќи ме од она што во секој случај не требаше да биде. Тие работи требаше да бидат отскочна даска за мене, а не крајна дестинација, дестинација што беше зачувана за некој друг. Тоа момче што ме остави, беше само добра практика, за да знам да го сакам сопругот со се што имам. Работата што не успеа беше само добра практика да научам како да се посветам на мојата совршена работа и да имам самодоверба да продолжам дури и кога работите стануваат тешки. Таа пријателка која ми го скрши срцето, таа направи место за сосема нова група пријатели, сосема ново племе, кои ме охрабруваат и ме градат и ме водат секој ден и кои ќе ме поучат за вистинското значење на сестринството.

Сега, го гледам мојот сопруг преку масата за вечера – мојот добар, добар сопруг. Секоја вечер се гушкам со моите прекрасни бебиња во кревет. Јас сум многу страстна за работата што ја работам. Толку силно се смеам што солзи ми течат кога сум со другарките. Животот е далеку од совршен. Тој е луд и хаотичен и ме остава немирен и загрижен многу од времето. Тој не е сè што замислував дека ќе биде. Ние се расправаме. Имаме сметка. Многу сметки. Има и болести. Има и болка. Но, можам искрено да кажам дека секоја вечер одам во кревет со срце полно со благодарност што ја исполни секоја моја пора и секоја моја слабост и повторно размислувам: „Боже, зошто? Не го заслужувам ова.’

Совети за девојка фрлена од мажот од нејзините соништа На секоја девојка која е отфрлена од мажот од нејзините соништа, на секоја девојка чија работа штотуку пропаднала колосално, на секоја девојка чие срце е на парчиња на дното од нејзиниот плакар поради пријателството кое не траело: слушнете ме . Слушајте ме јасно и гласно, мои сестри, мои пријатели, затоа што верувам во ова со целото мое срце: Понекогаш тешките времиња не те скаменуваат. Понекогаш само ќе продолжите да растете преку нив, тие ќе ве научат да бидете чувствителни и силни. Тоа ќе ве направи ранливи и реални.

Понекогаш чекањето не ве држи на место. Понекогаш, ако можеш да веруваш, тоа те крева повеќе отколку што можеш да замислиш. Понекогаш карпите не ги попречуваат добрите работи. Понекогаш само ќе продолжите да се качувате, а тие карпи ќе ве изградат во најдобрата верзија од вас. Понекогаш крајот на патот не е крај на патувањето. Понекогаш, ако продолжите да се движите напред, ќе сфатите дека крајот е само почеток на новиот пат, оној по кој требаше да одите цело време.

Понекогаш, кога плачеш сам: „Боже, зошто? Не го заслужувам ова.’ Тој нежно шепоти: „Не, дете мое, ти не го заслужуваш тоа. Вие заслужувате многу подобро. Верувајте ми.’