Тројца браќа и сестри го изненадија својот очув со одлука која го расплака

По 26 години непоколеблива љубов, тројца браќа и сестри го изненадија нивниот очув Дејвид Лејси со трогателната одлука официјално да ги посвои. Љубовта на таткото нема граници, а грижливите раце на Дејвид го докажаа тоа како вистина додека тој се грижеше и ги воспитуваше своите посиноци како свои. Дејвид се посветил на тоа да биде најдобрата можна татковска фигура, да ги поддржува во нивните училишни задачи, да присуствува на нивните спортски тренинзи и да ги води во донесувањето клучни одлуки.

Од предавање возење до посетување дипломи, Дејвид го негуваше секој момент, голем или мал. Иако ја прифати улогата на татко во секоја смисла, правните пречки го спречија да ги посвои своите посиноци. Меѓутоа, тоа никогаш не го спречило да ги сака со целото свое срце. За време на незаборавниот собир, неговите деца имаа срдечна порака да пренесат.

„Да се ​​биде татко не е само создавање на дете; се работи за давање време и љубов за да помогнете во подигањето на тоа дете. Ти нѐ сакаше безусловно и се грижеше за нашата мајка во нејзините најтемни денови“. Додека на Дејвид му течеа солзи, неговата поќерка праша: „Имаме молба до тебе. Дали конечно ќе не посвоиш и официјално ќе ни станеш татко?“ Колку е тоа извонредно? Кој е подобар подарок за татко кој ви значи се од честа официјално да го наречете ваш?

Децата на Дејвид бараа посвојување на возрасни, избирајќи да го земат неговото презиме. Тешко е да не те трогне ваква трогателна приказна. Родителството е доживотна обврска која не престанува кога децата ќе излезат од дома. Очигледно е дека децата на Давид го нашле своето засолниште во прегратките на неговите љубовни прегратки.