Овој човек се кае за операцијата за промена на полот: „Го уништив семејството“

Овој човек се кае за операцијата за промена на полот и верува дека си го уништил семејството. Прочитајте го неговото сведочење. Волт Хејер, кој има 82 години, е роден во Калифорнија и бил малтретиран како дете. Како возрасен, тој одлучил да направи операција за промена на полот и живеел како жена осум години. „Се каам за тоа што го направив, тоа беше неверојатно себично од мене. Ја уништив кариерата и семејството со прекрасна сопруга и две прекрасни деца. Жал ми е што тогаш никој не се осмели да зборува за тоа“.

Тој сака да им помага на луѓето: Промената на полот не е решение Волт длабоко жали за неговата одлука да го промени полот и ја создаде веб-страницата sexchangeregret.com . Така, тој сака да им помогне на луѓето да не се одлучат да направат операција за промена на полот. Исто така, се обидува да ги насочи кон терапија и терапевтски решенија за нивните проблеми.

„Сакам да бидам гласот што луѓето ќе можат да го слушаат, гласот што ги спречува да донесуваат одлуки што можат засекогаш да им го уништат животот“. Тој, исто така, многу зборува за замките на „транс идеологијата“ и дава се од себе за да се прошири веста дека промената на полот не е решение.

Двоен живот Волт се сеќава дека бил претепан од некои членови на неговото семејство во раното детство. На 13-годишна возраст, поради тоа, тој почна да бега во еден вид алтер его, неговото второ јас, кое го нарече Кристал Вест. Растејќи, ова алтер его се дружеше во баровите и ноќните клубови во Сан Диего и Сан Франциско, додека преку ден живееше навидум нормален живот како сопруг и семејство. Во 1981 година, психолог му дијагностицирал родова дисфорија , па почнал да зема женски хормони. Две години подоцна, тој одлучи да направи операција за промена на полот од машко во женско.

„Никој не зборува за тоа што всушност прават. Не го сечат пенисот, туку некако го вртат и го шијат наопаку. „Никој не зборува за последиците – една од нив е дека никогаш повеќе не можете да имате деца“, вели Волт.

Пред операцијата тој веќе имал две деца, но операцијата сепак трагично се одразила на неговиот живот. По разводот од сопругата следуваше губење на работата, а оттогаш и кариерата. Волт вели: „Наместо да бидам татко на моите деца, мислев само на себе. Затоа го оставив моето семејство себично да го следам она што го сакам. Затоа велам дека ми е жал што го сменив полот, бидејќи им направив многу неволји на најблиските кои неизмерно ги сакам. Морам да кажам и дека операцијата само ми ја уништи кариерата. Поради душевна болка, во тоа време живеев како алкохоличар и зависник од таблети“.

Имал волја да оди во центар за рехабилитација и рехабилитација каде учествувал на групна терапија и почнал да оди во црква. Денес, тој вели дека неговата дијагноза за родова дисфорија била целосно погрешна. „Во тоа време не ми требаше хирург и операција, туку терапевт кој ќе работи со мене на моите трауми од злоупотребата во детството. Поширока свест за штетноста од промената на полот, особено кај младите
Кога духовно се рехабилитирал, повторно решил да се подложи на болната операција за промена на полот (враќање во машко) и се препуштил на фактот дека ќе мора да живее со последиците од првата операција. Се занимавал со различни работи, од продавање автомобили до служење во кафулиња. Тој сега е повторно оженет и неговата веб-страница има многу сообраќај, што значи „дека имало огромна потреба некој да допре до овие луѓе и да почне да ги насочува правилно. Се разбира, не можеме да им помогнеме на сите, но можеме да помогнеме на некои и тоа чувство ме исполнува со задоволство“, вели Волт.

Животната приказна на Волт во целост можете да ја слушнете во видеото подолу. Тој е многу загрижен што денешната младина е опкружена со пропаганда на родова дисфорија и промена на полот.

„Детскиот мозок се развива до 24 или 25 години, па зошто се мешаме во тој развој и му всадуваме некои идеи за промена на полот? Ниту едно дете не треба да се подложи на операција за промена на полот. „Децата веќе се индоктринирани на училиште, а од страв да не бидат во тек со актуелната социјална догма, родителите исто така чувствуваат обврска да им дозволат на своите деца да го променат полот доколку сакаат“, заклучува Волт.