Ученик бил избркан од училиште затоа што изјавил дека Бог создал само два пола

Канадски ученик бил избркан од училиште и уапсен откако изјавил дека Бог создал само два пола – машки и женски. Средношколецот Џош Александар од Канада бил суспендиран од училиште и уапсен откако инсистирал на своето религиозно право да верува дека Бог создал само два пола.

Тој тврдеше дека мажите не треба да користат женски тоалети и повика на заштита на девојчињата. „Мажите немаат место во женските тоалети, тоа е нашата порака“, изјави тогаш Џош. „Заштитете ги девојките од оваа злобна приказна. Престанете да им негирате на нашите студенти здрава и природна средина. „Бог ги создаде машко и женско: Марко 10:6“, рече тој во објавата на социјалните мрежи.

Александар, исто така, беше обвинет дека ги нарекува трансродовите студенти со нивните мртви имиња и тврдеше дека има само два пола. Одбивајќи да ја повлече својата изјава за разликата меѓу мажите и жените, Александар на крајот бил суспендиран од училиште и уапсен кога се обидел да се врати. „Ме отстранија од зградата до крајот на годината, а кога се обидов повторно да одам на часови, бев уапсен и обвинет“, му рекол тој на Карлсон.

Откако беше суспендиран, тој се жалеше до училишниот одбор, тврдејќи дека казната е дискриминација на неговите религиозни убедувања. Неговиот адвокат тврди дека верата на Александар е во согласност со биолошките вистини за полот и дека тој верува дека сите човечки суштества, освен во ретки случаи на развојни абнормалности, се создадени непроменливо машки или женски.