Немој да го оставаш, има право да живее како што сака – Совети од жена која ја изневерил сопругот

Еден портал неодамна објави текст за жена која открила дека сопругот ја изневерува, а не ѝ паѓа на памет да го остави. Веднаш пристигнаа коментарите на жените. Прво имавме тим од Face. „Се согласувам, грижете се за вашиот дом и семејство. Така треба да биде“.

„Вие сте вистинска мајка и домаќинка. Не грижете се дека сите грешиме. Никој не е совршен. Подобро да останеш со таков маж, отколку со некој мут. Супер си, се ќе помине“ “Добро сторено. Човечки и религиозно е да се прости. Подобро е да се започне одново со мажена жена отколку со нова“.

Ретко која жена не ја простила измамата“. Особено ако се кае за тоа“. „Честитки. Тоа го прават вистинските мајки. Ако еден маж е роден за една жена, тој не треба да живее. Сите сме сведоци дека мажот е маж. Жените живеат во верувањето дека нивниот сопруг е светец. Па, тие грешат за тоа. Не велам дека нема исклучоци, туку мал број. Затоа, најважен е мирот во куќата и семејството заедно“.

„И не го оставај. Нека живее како сака. Тој има право на тоа“. Ова беа само дел од коментарите, а потсетуваме – сите се напишани од жени.
Како што обично се случува, ваквите работи често завршуваат на Твитер, каде што настана малку поинаква полемика. Ова се дел од коментарите.
„Сега со свои очи ќе го ископам тоа што го прочитав“, „Најсилниот коментар за мене е овој „ако треба повторно да му простиш, прости му“. Можам само да го запалам“, „Овие жени живеат во илузија. Ова е морничаво.

Какво простување брат“, „Ако добро разбрав: „мажот го јаде другиот, а добрата жена му ги скробува гаќите и му ја пегла кошулата, да не се извалка, а кога ќе се врати ја загрева чорбата. за тој да си ја врати силата’“. Инаку, „добрата причина“ поради која жената го простила изневерувањето во текстот било каењето на нејзиниот сопруг. Што мислиш ЗА ова?