Мораш да трпиш за децата, а тебе како и да тие – Погрешни совети на родителите кои многу би те чинеле

Родителите треба да бидат сила, поддршка и вечна поддршка за нивните деца, што и да прават, не можете да се откажете од вашето дете, но треба да му дадете волја да продолжи и дека ова е само уште една грешка во низата што може да му помогне да се соочуваат со такви работи не се случуваат повеќе. Денеска ќе ви кажеме неколку грешки кои родителите ги прават кон своите ќерки, врз основа на кои им го уништуваат животот.

Треба да го научите вашето дете да ги почитува постарите, тоа е во ред. Сепак, не можете да научите дете да почитува некој што не го почитува. Можете да го научите да биде толерантен за некои работи, но кога тие работи ќе ја надминат границата, навистина треба да го научите да ги стави тие работи на свое место.

Почитувајте го вашиот сопруг Се согласувам дека мажот треба да се почитува, но и ако тој маж те почитува. Според тебе маќеата не треба да има право да зборува, додека мажот прави што сака, размисли дали е тоа фер?

Гледај ја свекрвата како втора мајка Многу грешите за овој совет. Има само една мајка и никој не може да ја замени. Во ред е да ја почитуваш свекрвата и да се погрижиш никогаш да не ја навредиш, но да ја гледаш како мајка е апсолутно невозможно. Мора да трпите некои работи заради вашите деца, а во секој случај можете да го направите тоа Слушнав многу родители како им кажуваат на своите ќерки: „Ти си направил свој избор. сега молчи и трпи, сети се дека имаш деца со него“. Многу е себично од вас, сите грешиме во животот, но и овие грешки може да се поправат. Никогаш не треба да го присилувате вашето дете да живее со некого само заради децата.

Не смеете никому да се спротивставите Наместо да го учите вашето дете што да не прави, вие го учите на работи што ќе го натераат да страда во текот на животот. Треба да сфатиш дека времето не е како порано, денес ако сакаш да имаш жена треба да ја почитуваш и да не ја понижуваш. Да го научите вашето дете како другите треба да управуваат со неа е голема грешка. Треба да ја научите ќерката дека треба сама да одлучува во животот, а не како што велат и одлучуваат другите.

Откако ќе се омажиш, не ми се враќај Секогаш треба да им дозволите на вашите деца место во вашата куќа. Има сопрузи кои го користат тоа што таа нема регрес, па ќе прави што сака. Затоа, вие ќе бидете главната причина за несреќата на вашата ќерка.

Бидете секогаш насмеани и весели Без разлика што не ти е гајле. Кога одите во туѓа куќа, секогаш мора да бидете среќни и расположени. Уште една грешка по ред! Секој има право да биде болен и нерасположен, ние сме луѓе, а не животни. Треба да ги научите вашите деца на вистински вредности, а не на работи кои на прво место ќе им го уништат животот.