Со љубовницата сум 12 години а со сопругата сум 8 години – Шокантна исповед на еден маж

На една веб-страница за исповед, маж откри дека ја изневерувал сопругата од почетокот на бракот. Анонимниот маж тврди дека има добра причина за таквото однесување. Со љубовницата сум 12 години, а со сопругата 8 години, жената не ми се допаѓа баш, не е убавица, но е добра домаќинка. Таа прави се низ дома, се грижи за децата, готви, чисти, а јас не морам ништо да правам, додека мојата љубовница се смирува и оди по својот пат.

Во овие 12 години таа никогаш не ми зготвила ориз, а камоли друго. Затоа никогаш не сакав да се ожемам за неа, а ни таа не сакаше да се омажи за мене, бидејќи вели дека со мене нема среќа, освен во кревет – вели овој човек и додава: Да бидам искрен, ја сакам повеќе од жена ми, но каква е таа жена што не сака да биде добра домаќинка подоцна, па јас да работам по дома. Ние нема да го направиме тоа. Ова е супер, а барем знам дека жена ми нема да ме изневерува, бидејќи кој би ја погледнал кога има 82 килограми и не е убавица.

Ако се оженам за мојата љубовница, постојано ќе морам да се грижам дали ме изневерува затоа што изгледа многу убаво. Според мене, тој што ја изневерува сопругата е вистинско копиле. Убаво барај развод па биди со кој сакаш. Но не, едно не ти е доволно. Верувај ми, твојата жена 100 проценти те изневерува, а којзнае, можеби и твојата љубовница – беше само еден од коментарите, на кој следеа и голем број други:

Гледате размислување на жената, сите го осудуваат, но никој не ја осудува неговата љубовница, иако знае дека е оженет маж. Навистина си глуп, во ред е. Можеби твојата те изневерува. За вас таа е грда, но за некои е убава. Па, да и помогнеш на една жена, и таа би била убавица, да има време. Меѓу другото, можеш да и платиш на жена ти да ти готви и да ти чисти. Не знам како немаш срце да ја уништиш мајката на твоите деца. Ако дознае, нема да има ништо ни од децата, затоа што ќе ја уништи. Ослободете ја.