Херојски чин на возачот од автобусот – Бабичка од 90 години ја избркале домашните на улица по дождот, тогаш се појавил Владан

Како што вели инстинктот, тој не бил измамен Дека хуманоста и емпатијата не исчезнале целосно покажува и хуманиот гест на возачот на автобусот Владан Аќимовиќ на линијата 26. Но, колку и да е прекрасен неговиот гест, тешко е да не ве трогни судбината на бабата на која овој човек и помогна.

По објавата на социјалните мрежи најдовме информации за работата на овој човек, односно „луѓе“ како што го нарекуваат во коментарите под таа објава. Во вторникот вечерта Владан Аќимовиќ си ја вршел работата како и секој втор ден, а потоа во еден момент во близина на пазарот Калениќ во автобусот влегла старица, која, како што вели возачот, била видно вознемирена, вознемирена и не знаела каде треба да оди.

Веднаш ми се посомневаше бидејќи видов дека не знае каде отишла. Прво побарала една адреса на Медаковиќ, па друга, а жена која исто така била во автобусот почнала да ја убедува да се симне во ТЦ „Стадион“ и дека таму е адресата што и треба – ја започнува својата приказна Владан Аќимовиќ.

Како што вели, тоа му било сомнително, а инстинктот не го измамил. Не сакав да ја оставам да згреши и да ја оставам сама на дожд навечер, којзнае што ќе се случеше со неа и каде ќе останеше, многу е стара, би рекол дека има приближно 90 години. стар – ја продолжува својата приказна Владан.

По некое време старицата почнала се повеќе да зборува, а на возачот веднаш му било јасно дека старицата е во неволја. Рече дека братучедот со кој живее ја исфрлил од дома и ја заклучил вратата, а дека потоа отишла да го најде својот братучед да преноќи кај него – ни раскажува таа.

Многумина веројатно би подигнале раце, едноставно би имале сопствена работа, но тоа не беше случај со Владан.