Овде се спие под ведро небо и длабоко во шумата – Снимката од оваа бајка ги замисли сите, толку е убаво како да е нестварно (ВИДЕО)

Ова е дело на моќен уметник кој одамна ги „освои“ социјалните мрежи, а со своите креации се „заканува“ да го освои целиот свет. Има некои места кои имаат магија да не вратат назад во времето. Тие можат да имитираат бајки и понекогаш да ги оживеат. Тие нè носат во епохите на нашите предци и нè доведуваат до границата помеѓу будењето и сонувањето.

Во потрага по вакви места наидовме на неверојатни убавини, секоја поволшебна од претходната. Меѓутоа, одвреме-навреме доаѓа нешто што ги надминува очекувањата и не тера да го задржиме здивот, да гледаме и да не трепнеме. Оваа дестинација е токму тоа. Во пространото катче во средината на луксузната оаза доминираат полски цвеќиња и свилена трева.

Ѕидот околу нив е изграден од дебели дабови гранки и флексибилни тенки винови лози. Од работ излегуваат лисја од шушкава папрат, а вие сте во центарот на бајката. Верувале или не, ова не е место создадено од мајката природа, туку од човекот.

Тоа е дело на моќен уметник кој одамна ги „освои“ социјалните мрежи, а со своите креации се „заканува“ да го освои целиот свет. Сепак, на прв поглед не е јасно дали просторијата во џунглата е виртуелна или реална.

На крајот на краиштата, погледнете ја снимката и проценете сами.