Додека ги затворал дупките не бил ни свесен што останало внатре – Тек после 7 сати скршил се и имал што да види

Овој клип привлече големо внимание кај интернет заедницата, дури 25,7 милиони луѓе го погледнаа, а еве зошто. Домашните миленици заземаат посебно место во нашите животи и буквално сè им е подредено, како да се членови на семејството. Оние кои имаат мачки знаат дека поради нивната питома и гушкачка природа, но и потребата да се кријат, тие се прилично тивки животни, па понекогаш може и да заборавите на нивното присуство.

Брачен пар го сподели своето необично искуство со својот миленик, мачорот Дерек, кој бил заробен во ѕидот од куќата дури 7 часа и сите целосно го заборавиле. Имено, додека мажот чепкал низ куќата и ги затворал дупките на едниот ѕид, мачката се прикрала и таму поминувала речиси третина од денот. По некое време, парот сфатил дека мачката никаде ја нема, а во одреден момент веројатно дошле до идеја дека може да се сокрие во дупките додека човекот работи. Меѓутоа, она на што животното секако не сметаше е дека ќе остане заробено во ѕидот.

Откако веројатно цело време го барале, забележувајќи го неговото отсуство, решиле да го скинат долниот дел од гипс картонот за да видат дали е зад него.

Додека мажот внимателно удирал во ѕидот, вадејќи ја гипс-картонот од него, наеднаш се појавила голема дупка во која ѕирнал дали е таму нивниот миленик. Откако утврдил дека го нема, решил да го урне другиот дел од ѕидот, односно да го отстрани вториот панел. Кога и тој го отстрани, по некое време излезе исплашена, голема, црна мачка.

Неговата сопруга беше особено среќна, извикувајќи: “Еве го! Каков пекол, брат”. Мачката брзо излезе од дупката во собата и истрча надвор.