Мамо, многу ме боли стомакот… Девојчето (12) пошло кај својата другарка, но тоа што се случило таму е срамота

Таа раскажала како се чувствувала кога нејзината ќерка и кажала како добро се забавувала во куќата на нејзината соученичка. Една анонимна жена ја споделила својата исповед на страница на која луѓето секојдневно ги споделуваат своите искуства и бараат совет. Имено, таа опишала како се чувствувала кога нејзината ќерка и раскажала како добро се забавувала во куќата на соученичката.

Неодамна, мојата 12-годишна ќерка веднаш по часот отиде кај едно девојче од нејзиниот клас, за да и помогне во задачите по математика. Ја познавам нејзината мајка и ја имам на Фејсбук. Во суштина, ќерката се вратила дома, останала 3 и пол часа и штом влегла дома, седнала на масата: „Мамо, многу сум гладна, ме боли стомакот од глад.

„Ја прашав дали палачинките што ѝ ги направила тетката не се добри, бидејќи фотографијата ја ставила на својата приказна на Фејсбук – напишала оваа жена, а потоа раскажала како се чувствувала кога нејзината ќерка и кажала што всушност се случило: Вели моето девојче: „Убаво мирисаат, тетка ми ме замоли да чекам во собата додека нејзината ќерка јаде“. Почнав да се кинам. На фотографијата имаше најмалку 30 палачинки, во куќата има три.

Да дадеше барем едно на дете кое како нејзиното дојде гладно после 6 часа часови или барем да понуди парче леб и путер, моето дете не е пребирливо. Со баба ми, мајка ми и јас секогаш се делеше, макар и да бевме десет. Какви времиња дојдоа, за плачење – го објави овој поразителен факт.

Како го коментирате потегот на оваа жена која остави туѓо дете да гладува? Дали можеби сте биле сведоци на слична ситуација?