Јас сум муслиманка и се омажив за момче од друга вера – Мојот живот е вистински пекол, а еве и зошто

Го пренесуваме во целост. Јас сум муслиманка и се омажив за Србин, за мене тие верски разлики не постојат, поточно се големи глупости, вели една девојка во својата исповед. Го пренесуваме во целост: Моите родители никогаш не го прифатија тоа, дури и не разговараа со мене со години. Денеска имав комуникација, но мојот сопруг сè уште е „оној од друга вера“ за нив.

Мојот сопруг ги почитува без разлика на се и никогаш не кажал ништо лошо за нив. За мене тој е најдобриот сопруг на светот. Згоден, згоден, внимателен, образован, деловен… Моментално е професор на факултет. Летово мајка ми ми се јави да ме праша дали маж ми може да и помогне на ќерката на роднина да се вработи во фирма чиј директор лично го познава и е добар пријател.

Тоа е мајка ми, но тој потег е одвратен. Кога го прашав, тој рече дека може и дека со задоволство ќе и помогне на својата баба, но на мајка ми после неколку дена и реков дека не може да помогне.

Кога и после 10 години брак во кои ме прави среќна во секој поглед, не можи да го наречи „ЗЕТ“, тогаш не барај помош од „другата вера“ како што го нарекуваат.