Се омажив за мојот свекор само за неговата пензија – После некое време се случило нешто ….

Отпрвин го одбила, а потоа се согласила да се омажи за него од интерес, но тоа не било се. На социјалните мрежи се појави бизарна исповед на жена. Останала без маж, а по неговата смрт ја запросил деверот. Отпрвин го одбила, а потоа се согласила да се омажи за него од интерес, но тоа не било се.

Се омажив за свекор ми, биолошкиот татко на мојот покоен сопруг, поради неговата пензија, но… се случија некои непланирани стари работи.
Откако мојот сопруг го напушти овој свет пред 5 години, останав сама со 4 сина, сама… Немав никој освен нив. Ми беше многу тешко, се плашев од иднината, од растењето на децата, од обврските…

Минатата година свекор ми ми понуди да се омажам со него, со оглед на тоа што свекрва ми почина една година по мојот сопруг. Се чувствував одвратно кога ми рече да се омажам за него, но потоа се обиде да ми објасни дека тоа е за мое добро, дека ќе ја имам неговата пензија и тоа ќе ми ја реши иднината. Инаку, свекорот има германска пензија и тоа многу добра.

Се беше во ред кога станува збор за нашата врска, сепак, пред еден месец за прв пат ги преминавме границите на нашата врска, свекор-снаа. И покрај тоа што се венчавме, ја немавме таа врска, бидејќи бракот ни беше склучен поради неговата пензија, односно така беше до пред еден месец.

Едноставно се случи, ниту тој, ниту јас не се гордееме со тоа, но… ние сме живи луѓе и ТИЕ потреби беа посилни од се друго во тој момент. Дотогаш пет години немав врска со маж. После тоа се договоривме да го повторуваме одвреме-навреме… кога ќе се укаже потреба можеби звучи одвратно, но подобро е да спијам со него, отколку со други мажи во селото и така да ги посрамотам моите деца и мојот покоен сопруг. .. Почивај во мир. Никој не знае освен ние двајца, свекор ми и јас, па…“