Ова писмо променило многу животи. Ни тебе нема да те остави рамнодушен ако го прочиташ

Ова писмо промени многу животи. Нема да ве остави рамнодушни ниту ако го прочитате. Кога се разбуди утрово те гледав и се надевав дека ќе ми се обратиш, ќе ми кажеш неколку зборови, ќе ме прашаш за мислење или ќе ми се заблагодариш за нешто добро што ти се случи вчера, но забележав дека си многу зафатен со барање робата што ќе ја облечеш за работа.

Продолжив да чекам додека ти сè уште трчаше низ куќата облечена и подготвена, знаев дека ќе имаш време само за момент да застанеш и да ми кажеш: „Здраво!“; но ти беше премногу зафатен. Затоа ти го запалив небото, го наполнив со бои и птичја песна да видам дали барем така ќе ме слушнеш, но ни на тоа не се сврти.

Те гледав додека се подготвуваш за работа и трпеливо чекав цел ден. Претпоставувам дека со многуте работи што требаше да ги направиш, беше премногу зафатен за да ми кажеш нешто. Кога се вративте дома, го видов уморот на вашето лице и помислив да ве освежам малку со слаб дожд кој ќе го отфрли тој умор. Тоа беше мој подарок, но ти се налути и го навреди моето име.

Многу сакав да разговараш со мене… Има уште толку време, си помислив. После го вклучивте телевизорот. Трпеливо те чекав додека гледаше телевизија. Вечераше и потопена во својот свет, заборави повторно да разговараш со мене.

Забележав дека си уморен и ја разбрав твојата желба за тишина. Така го спуштив сонцето и на негово место ставив ѕвездено ќебе. И во нејзиниот центар запалив една свеќа: тоа беше прекрасна глетка! Но, вие не забележавте ништо од тоа. Кога си отишол да спиеш, си рекол добра ноќ на семејството и, додека си легнал, речиси во истиот момент си заспал. Го следев твојот сон со музика и нежни мисли, а моите ангели те чуваа. Но, тоа не е важно затоа што веројатно нема ни да забележите дека јас сум секогаш таму со вас.

Имам повеќе трпение отколку што мислите и би ми било драго ако можам барем да ве научам да имате трпение со другите. Те сакам толку многу што секој ден се радувам на молитвата. Подароците што ти ги дадов денес се плод на мојата љубов кон тебе. Па, повторно се разбуди и уште еднаш сум тука и чекам, со мојата љубов кон тебе, надевајќи се дека можеби ќе можеш да ми дадеш малку од твоето време денес. Добар ден за вас!

Вашиот Татко – Бог.