Баба (87) се изгубила додека одела – ја пронашол полицаец кој направил нешто прекрасно

Дементирана 87-годишна жена се изгубила додека одела, а по околу 40 минути ја пронашол полицаец кој направил нешто прекрасно. Секој ден, старата дама Роберта имаше навика да оди по својот пат и да се врати во својот дом во округот Чарлс. Еден ден, наместо да застане на крајот од патеката, старицата само продолжи да оди.

Роберта и нејзината ќерка живеат заедно, па кога ќерката сфатила дека нејзината мајка ја нема предолго, се јавила на 911. Ќерката ги известила полицајците дека нејзината мајка има деменција и била уверена дека наскоро ќе ја најдат. По околу 40 минути, мал тим полицајци ја нашле Роберта како оди по пошумена патека во близина на нејзиниот дом.

Наместо да ја посрамотат слатката дама со тоа што ја известија за проблемот, тие се преправаа дека и тие се излезени на прошетка, надевајќи се дека ќе ја вратат во процесот. И така, полицаецот Морисон беше фатен како оди рака под рака со неговата нова пријателка Роберта… нежно ја води дома. Канцеларијата на шерифот на округот Чарлс ја објави фотографијата и описот подолу.

„Често зборуваме за наградите од полициската работа. Во петокот го фативме моментот. Полицајците одговориле на повикот на 911 од жена која пријавила дека нејзината 81-годишна мајка исчезнала. Се чини дека нејзината мајка ја напуштала куќата за да ја шета горе-долу по патеката секој ден, но кога не се вратила, работите станале малку страшни бидејќи мајката на жената има деменција.

Полицајците P. DeBoe, C. Caywood, B. Morrison, Sgt. Ц. Блек и капетан. C. Clevenger и неговиот партнер K9 реагираа на местото на настанот и започнаа пребарување на шумската област. На почетокот изгледаше збунето од ненадејното појавување на полицајците на патеката обложена со дрвја и праша дали и полицајците се излезени на прошетка. Тие тивко одговорија „Да“, на крајот на краиштата, тоа беше убав ден. И тогаш како да и олесна и им кажа дека се изгубила по пат. „Нема проблем“, рекол полицаецот Морисон, кој потоа нежно ја фатил за рака и ја придружил до нејзината куќа заедно со другите полицајци.

Попатно, полицајците малку разговарале со жената за да се чувствува опуштено. На прашањето што е клучот за долг и здрав живот, жената одговорила: „Јадете добро и останете активни“. Службениците секојдневно се среќаваат со различни ситуации. Некои добри, некои не толку добри. Во овој случај, една застрашувачка ситуација за семејството завршила среќно. Беа благодарни за тоа. За нас тоа е наградувачки дел од полициската работа“.