Кога наполнил 18 години, станал бездомник, но едно семејство решило да го посвои

Кога наполнил 18 години, младиот човек останал бездомник бидејќи никој не сакал да го посвои. Немаше кој да се грижи за него и немаше чувство на сигурност. Да се ​​биде во згрижувачки семејства понекогаш е добро, а понекогаш многу тешко. Таму човек може да запознае многу други деца, но тие деца не остануваат долго таму. Повеќето од нив се посвоени од некого.

Гледаше како другите се посвојуваат Сет Милер е едно од оние деца кои гледале како другите се посвојуваат. Кога официјално стана полнолетен, знаеше дека повеќе не може да биде дел од системот што дотогаш се грижеше за него. Како бебе бил даден на посвојување, но доживеал многу болки и неколку пати му било скршено срцето поради неуспешни посвојувања.

Кога наполнил 18 години, станал бездомник. Мораше да живее во автомобил. Немаше кој да се грижи за него и немаше чувство на сигурност. Чувствуваше дека не припаѓа никаде Во интервјуто тој опиша: „Празно, сам, никаде ни оддалеку да припаѓа…обичен живот, ништо посебно да се радуваме. Интервјуто му го промени животот. Кога социјалната работничка слушнала за интервјуто, веднаш решила да разговара со еден пар Роберта и Ара Хант.

Таа двојка посвои мало девојче по име Шајан Хант, кое Сет многу добро го познаваше – таа му беше биолошка сестра. Отпрвин Роберт и Ара не биле сигурни дали сакаат да го запознаат Сет, но откако размислиле решиле да договорат средба меѓу него и нивната ќерка. Тоа беше многу емотивен настан. Ара сподели: „Кога решивме да не се плашиме, најдовме засекогаш“.

По состанокот, парот решил да го замоли Сет да се пресели кај нив. Тие веќе имаа големо семејство, а освен Шајан, со нив живееја уште неколку деца. Прилагодувањето не беше лесно. За време на првиот Ден на благодарноста, Сет остана во солзи. Тоа беше неговиот прв Денот на благодарноста со семејството и беше многу емотивен. Секогаш кога неговото семејство ќе побара од него да дојде на семејни прослави, тој би бил многу изненаден.

Поминаа неколку месеци пред Сет да се чувствува удобно со своето ново семејство. На крајот, тој одлучи да земе ново име. Тој го избрал името Логан, што значи „сила“. И во чест на луѓето кои му го промениле животот, го избрал презимето Хант. Тој стана член на семејството пред законот и општеството Една година подоцна, Ара и Роберт официјално го посвоија Логан.

Тоа се случи во судот во округот Колин и целото негово семејство беше таму. Застанаа заедно пред судијата и адвокатот за да докажат дека го сметаат за член на семејството пред законот и општеството. Логан долго време сонуваше за семејство. Сега, благодарение на Роберт и Ари, тој веќе нема да мора да поминува никаков одмор сам во автомобилот. И никогаш повеќе нема да мора да се чувствува осамено и тажно.

„Тоа е прекрасно чувство. Чувствувам голем мир“, сподели Логан. Неговата приказна погледнете ја на приложеното видео.