Мајката го видела синот како клечи и се моли во продавницата, а потоа го забележала ѕидот над него

Мајката се исплашила мислејќи дека нејзиниот син е изгубен. Подоцна го видела како клекнува и се моли пред ѕид во продавница. Еден од најлошите моменти во животот на секој родител е кога се врти на јавно место и одеднаш нивното дете никаде го нема. Тоа ужасно чувство да не знаете каде е вашето дете може да биде стресно, особено во големите продавници како Walmart.

Мајка пазарела во Волмарт и го добила истото ужасно чувство дека нејзиниот син е изгубен, но за среќа, нејзината приказна завршила на неочекуван и многу прекрасен начин.

Го најде онаму каде што најмалку очекуваше. Таа се сврте да го побара и го најде таму каде што најмалку очекуваше. Нејзиното дете било пред влезот на продавницата, клекнало пред плакат за исчезнати деца и се молело за нивно безбедно враќање дома. Големото срце на нејзиното мало момче ги стопи срцата на сите кога приказната за прв пат беше објавена во Тексас во 2017 година. Неодамна на социјалните мрежи повторно почна да кружи фотографијата од тоа момче како се моли.

Еден од описите на фотографијата е следниов: „Морав да одам во Волмарт. Се свртев да проверам дали син ми е до мене. Наместо тој да биде покрај мене, го најдов како клечи пред плакат за исчезнати деца и се моли за нив“. Фотографијата е објавена и на Фејсбук страницата Bring Aubrey Home бидејќи Обри Џејс Керол е едно од исчезнатите деца на тој постер. Керол исчезна во март 2016 година. Се надеваме дека молитвите на ова момче ќе помогнат Керол и многу други исчезнати деца да бидат пронајдени.

Ви благодариме што се молите за исчезнатите деца
„Не знаеме кое е ова момче, но сакаме да му се заблагодариме што се молеше за исчезнатите деца“, пишува на страницата, „Ти ги допре нашите срца. Кога би знаеле кое е ова момче, со задоволство би му се заблагодариле лично“.

Многу луѓе на социјалните мрежи го пофалија момчето, што е вистинска инспирација за луѓето да бидат отворени за својата вера и потсетување дека во тешки моменти треба да се сврти кон Бога.