Душко Тошиќ – Родителите го оставиле во дом за деца без родители, а денес заработува милиони

Душко Тошиќ, фудбалер и сопруг на Јелена Карлеуша, неодамна го прослави својот 38 роденден. Роденденот го прослави во гала ресторан, во друштво на пријателите и ќерките Атина и Ника. Јелена Карлеуша не се појави на роденденот, што беше и очекувано, со оглед на тоа дека парот веќе не е во добри односи.

Српскиот репрезентативец израснал во малото село Орловат кај Зрењанин со многу скромни финансиски средства за живот. Имено, родителите на Душко живееле во тешка сиромаштија и им било толку тешко што татко му Милорад морал да го испрати синот во домот „Ангелина Којиќ Џина“ за напуштени и незгрижени деца.

Таму Душко се школувал и тренирал фудбал од кој до ден денес заработува милиони. Точно е дека Душко беше во нашиот дом. Живееше на село, а сакаше да тренира фудбал, па родителите го запишаа кај нас. Редовно одеше дома кај семејството и тие го посетуваа. Во нашата установа тогаш имаше оддел за напуштени деца, но тој беше сместен во интернат. Беше многу одамна, но се сеќавам дека беше упорен и дека по цел ден играше фудбал на училишниот терен, изјави за српски Курир еден од наставниците.

Дамата која знаела да му помогне на Душко Тошиќ со храна од ресторан била извесна Надица Жељковиќ.