Дечкото ме изневери и има дете со другата, а јас му простив. Дали погрешив?

Иако аферата не беше целосно изненадување за мене бидејќи и претходно ме изневеруваше, бременоста ме шокираше бидејќи воопшто не ја испланиравме…, признава девојката. Пред околу три години го оставив мојот долгогодишен дечко откако дознав дека ме изневерува и дека жената забременила, напишала девојката анонимно во писмо до терапевтот и колумнист на Мирор Колин.

Иако, вели, неговата афера не и била целосно изненадување бидејќи и претходно ја изневерувал, бременоста ја шокирала бидејќи воопшто не била планирана, а кога дознала дека чека дете повеќе не можела замисли да си во врска со него, па раскинале. Тој, вели таа, набрзо ја прекинал врската со другата жена, но останал во контакт со нивниот заеднички син и, колку што таа може да види, тој е добар татко.

Се запознавме пред неколку недели и оттогаш разговараме и се среќаваме повремено. И двајцата сме сингл и неизбежно разговорот се сврте кон повторно обид. Ми недостигаше и никогаш не престанав да го сакам, но го мразам тоа што ми го направи мене и на нашата врска – рекла таа, но по некое време сепак решила да се обиде повторно да биде со него.

Не сум сигурен дека тоа беше добра одлука, дури никому не кажав дека не ме осудуваат затоа што му простив; дали направив грешка – праша таа. Очигледно е дека го сакаш и дека те води срцето, а не умот – ѝ одговорил терапевтот. Таа додаде дека сега тој е оној кој треба да докаже дека ја сака оваа врска, но и дека е достоен за нејзината доверба и да сфати дека ова му е последна шанса да биде со неа.

Мислам со сериско неверство; затоа што не е прв пат да изневерува; треба сериозно да се обрати, по можност со психолог или советник – заклучи таа.