Ја изневерив сопругата, а потоа таа ми го направи истото мене – Неможам да си поверувам како можеше да ме изневери

Прељубата е прекршување на ветувањето за верност кон партнерот, а темата за прељуба во бракот и врските отсекогаш постоела насекаде. Маж од Обединетото Кралство, освен што изневерувал во сопствениот брак , доживеал и дека партнерката го изневерува како одмазда за неговиот чин. Целата ситуација и ја објаснил на Дејдре Сандерс, британски експерт за односи и колумнист на „Сан“.

И двајцата имавме афери и тешко е да си простиме. Јас имам 37 години, таа 35, а во брак сме десет години. Ние немаме деца. Кога заврши нашиот се*суален живот, барав задоволство на друго место и имав афера со колешка. Тоа не значеше ништо, а жена ми рече дека ќе ми прости на слабоста. После тоа, нашиот брак и се*суален живот накратко се подобрија. Но, неодамна имав чувство дека нешто се подготвува – тврди човекот.

Потоа открил дека и го проверил мобилниот телефон додека била под туш. Нашол разговор со друг маж во кој таа договорила да излезе следната вечер. Неговата сопруга му рекла дека ќе излезе со пријателите, а тој и се соочил за нејзините лаги. Таа пукна во солзи. Ми кажа дека не спиела со тој маж, туку дека го сретнала неколку пати – и се бакнале. Кога ја прашав зошто, таа ме обвини мене. Таа рече дека тоа е затоа што не и дадов доволно љубов или внимание.

Дека ме погоди, затоа што не сум природно тактичен, но се трудам да бидам љубовен. Во последно време работам долги часови, па премногу сум уморен за с**с. Таа призна дека навистина не ми простила за мојата врска пред пет години. Дали сме осудени на пропаст? „Не сум сигурен дали треба да се откажеме од обидот да го спасиме нашиот брак“, заврши тој.

Фактот што и двајцата сте изневерувале е знак дека нешто не е во ред во вашиот брак. Простувањето еден на друг не е доволно. Треба да комуницирате поотворено и искрено, дури и кога е тешко. Добрата страна е што очигледно се сакате, па можете да го пребродите ова ако и двајцата сте спремни да вложите труд.