Виц на денот – Станке, врзи го малку мажот ти. И на стари години загледува млади девојки.

Разговараат две пензионерки: Станке, врзи го малку мажот ти. И на стари години загледува млади девојки.

Зошто ма Наде? Ти си видела ли куче што лае и трча по колите?

Сум видела.

Е, а кога ќе ги стаса ги вози ли?