Најмладиот милионер во Македонија има само осум години

Директорката на Управата за јавни приходи (УЈП), Сања Лукаревска денеска ги презентираше податоците од годишната даночна пријава.

На врвот на листата со пријавен годишен бруто доход од 244 милиони денари за 2021 година е граѓанин од Скопје, а најголем дел од примањата се од плата и дополнителни примања од странство.

Податоците на УЈП покажаа дека најмладиот милионер во Македонија има само осум години и има 1.020.508 денари, по основ на семејна пензија, додека највозрасниот милионер во државата има 96 години и остварил приход од 1,2 милиони денари.