А, B или C? Оваа гужва на раскрсница збунува, се замешал и трамвај, а никој не е сигурен кој има предност?

Има различни сообраќајни ситуации , од многу едноставни и рутински решливи до оние кои предизвикуваат главоболки и ги избегнуваат голем број возачи .

Во голем број случаи тоа се однесува на првенството што изминува, а едно такво прашање се појави на страницата на Инстаграм интересни_about_cars и веднаш предизвика вистинска бура кај следбениците и возачите.

Добро погледнете ги знаците и размислете кое возило има првенство на минување на оваа раскрсница , A, B или C?

Судејќи по мислењето на мнозинството следбеници на споменатата страница на Инстаграм, правилен редослед е C, A и B. Дали се согласувате со тоа, оставете го вашето мислење во коментар.