Сестрите Јована и Тијана се породиле во ист ден, во исто време двапати по ред (ФОТО)

Од породилиштето во Курир се пријавиле родените сестри, адвокатката Тијана Пајчин (30) и учителката Јована Чолаковиќ (31) од Бараево, кои се породила двете во ист ден . Тие уживаат со родените синови Лука и Вукадине, а дома ги чекаат ќерките Лана и Јулија кои се родени на ист ден – 04.08.2021. Јована има уште една ќерка, која е нејзината најстарото дете.

Сестрите и овој пат се заедно во собата, како и минатиот пат. Повторно не ставија во иста просторија, благодарам за тоа. Кога првпат ни се случи, не верувавме дека е можно . И дека може да се повтори, тоа навистина не го очекувавме. Но, така требаше да биде и сега уживаме – низ насмевка раскажува Тијана за Курир и го подава телефонот на Јована.

А Јована се смее. Изненаден сум! Пред година и половина, кога требаше да се породиме, Тијана со првото дете, а јас со второто, лекарите ни рекоа, бидејќи термините ни беа многу блиску, дека е можно тоа да се случи на истиот ден. И двајцата всушност родиле на тој 4-ти август. И тогаш сето тоа уште еднаш, само што овој пат родивме синови. Неверојатно. Уживаме со момците, се помина добро, бебињата се супер – вели Јована.

Многумина не можат да поверуваат во оваа неверојатна приказна. Дека таму нешто не е наместено. А, ги слушнавме и тие коментари, како да сме се договориле да раѓаме деца во исто време. Па, се породивме по природен пат, како што гледате, никој од нас не направи царски рез. Немаше што да се преговара и договор, така се случи – низ смеа вели Јована.